istiridye mantar miseli Temel Açıklaması
istiridye mantar miseli Temel Açıklaması
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda değeri mürtefi bir besin maddesi elde etmenin canipı saf şatır bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
üste saklama derecesinin +2 ile +4 beyninde olması gerekir. Bu şartlar sağlandıktan sonra tohumlar 2 ay süreyle saklama edilebilir. Verim açısından enikonu faik bir orana vasıl bu bitkilerin üretimindeki başka bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla birlikte beslemek muhtevain gerekli olan kemre fiyatları da zirai faaliyetin bir parçkakımıdır. Apiko paketler halinde satıa sunulan tohum ve gübre fiyatları cazip aralıktadır. üste zarfında miseli mezru halde kâin kompost da satın alabilirsiniz. Böylece zirai faaliyetlere hız kazanmıştırrarak randıman konusunda yarar esenlamanız mümkün evet.
· Substratı Hazırlayın: Eğer hazır bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yaraşıklı bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun tasarrufı ve esenladığı faydalar, hem zirai üretim hem de afiyet açısından dikkate bedel özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı bitirmek istiyorsanız sizler karınin detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL arasında tadil göstermektedir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Başkaca tohum doğrusu misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize kılmak muhtevain sıcak deniz zarfında kestirmece bir vakit bekletin.
· Hararet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseri 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, havaı muzlim bir yerde tutun.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı üretmek ciğerin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, organik atıkları kıymetlendirmek ve toprağın standardını bırakmak için kullanılmaktadır.
· İceberg marulu ekseri itici albeni koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoğunlukla baharın erken yahut güzın başlarında ekebilirsiniz. Hâk sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde hobi yalnızçlı icap ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli konuların başlangıcında mantar miseli gelir. Sitemize bile gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından adiya namuslu kıvrılmadan önce mantarları hasat check here edin. Ekseri ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.